Blog

CĂȘTI DINAMICE IN EAR 2023

muzix
17.02.2023 14:49

CE ESTE UN DRIVER PENTRU CĂȘTI?

După cum sugerează și numele, driverul este un difuzor care mișcă aerul. Această mișcare creează unde de presiune care conduc sunetul în canalul auditiv. Este o componentă care convertește energia electrică în energie acustică, cunoscută și sub numele de transductor. Driverul îndeplinește funcția de bază a difuzoarelor și a căștilor, creând sunetul audibil. După cum o arată dimensiunile diferite ale căștilor și căștilor, și dimensiunea driverelor variază considerabil.

CARACTERISTICILE DRIVERELOR DINAMICE:

  • Cel mai ieftin tip de DRIVER
  • Compact și ușor
  • Destul de robust
  • Designul necesită o mare atenție pentru o reproducere corectă a sunetului

Driverele dinamice se găsesc cel mai adesea în căștile de consumer. De ce? Pur și simplu pentru că sunt o alegere accesibilă. Un magnet fix - de obicei din neodim - creează un câmp magnetic static. Acesta interacționează cu curentul electric din bobina de sunet, care apoi se mișcă înainte și înapoi cu semnalul aplicat. Bobina este atașată la o diafragmă, care amplifică acustic vibrațiile pentru a produce unde sonore.

CUM INFLUENȚEAZĂ DRIVERELE DINAMICE MUZICA?

Deși conceptul de bază al bobinei mobile nu s-a schimbat prea mult în aproape 100 de ani, acesta a fost îmbunătățit semnificativ. Cu toate acestea, unitățile dinamice vor fi predispuse la o lățime de bandă și o gamă dinamică limitate din cauza rezonanțelor și a comprimării puterii.

Variația în calitatea sunetului produsă de driverele dinamice se datorează diferitelor materiale utilizate și compromisurilor făcute la proiectare.

Deși, în general, structurile sunt similare, există diferențe semnificative în ceea ce privește materialele utilizate. Și în acest caz, regula de bază este că se poate obține o calitate mai bună a sunetului dacă sunteți dispus să cheltuiți mai mult pe o cască. Astfel, există o mulțime de modele accesibile care nu au nevoie de un amplificator extern pentru un sunet optim. În zilele noastre, majoritatea oamenilor folosesc căști pentru telefoane mobile. Progresele în tehnologie au înlocuit conectorul jack din aceste dispozitive. Așadar, dacă doriți să folosiți căștile cu telefonul, aveți aproape întotdeauna nevoie de un convertor Jack, care poate fi un simplu adaptor sau un DAC capabil să ofere o calitate serioasă a sunetului.

Driverul dinamic este o alternativă bună. Cu o proiectare atentă și cu utilizarea unor materiale avansate, multe căști pot concura astăzi cu modelele hibride, statice sau plane, care sunt la modă în prezent. O caracteristică unică a driverului este procesul de rodaj, care generează opinii diferite, dar cu siguranță are un efect pozitiv asupra sunetului căștilor.

IATĂ CÂTEVA MODELE DINAMICE REMARCABILE DIN GAMA NOASTRĂ:MEE AUDIO PINNACLE P1 - CĂȘTI STEREO AUDIOFILE CU CABLU MMCX

Designul revoluționar al Pinnacle P1 oferă o potrivire confortabilă, cu impedanță scăzută și sunet cald și dinamic. Utilizatorii de telefoane mobile pot efectua apeluri telefonice și se pot bucura de muzică de înaltă calitate datorită telecomenzii microfonului. Datorită filozofiei de design inovator, căștile pot fi purtate în mod tradițional sau cu un cablu trecut în jurul urechii.

Pinnacle P1 utilizează un driver cu bobină mobilă de 10 mm cu impedanță de 50Ω pentru a îmbunătăți performanța la extremele gamei de frecvențe. Driverul dinamic oferă un caracter tonal plin de corp și ușor cald, oferind în același timp niveluri ridicate de rezoluție și detalii. Se utilizează o bobină mobilă din aluminiu acoperit cu cupru, care reduce masa mobilă a driverului, permițând o mișcare mai rapidă și mai controlată a driverului, precum și performanțe și rezoluție la frecvențe înalte.

Mai multe informații: LinkETYMOTIC ER2-SE
 - CĂȘTI DE REFERINȚĂ IN-EAR CU FIR

Noul ER2 SE oferă un sunet clar și precis cu drivere dinamice de înaltă performanță. ER2 SE oferă renumita izolare Etymotic cu o varietate de accesorii, oferind o reducere a zgomotului de peste 35dB, astfel încât să puteți auzi toate detaliile din muzică fără a fi nevoit să măriți volumul pentru a compensa zgomotul ambiental. Răspunsul de frecvență uniform al modelului ER2 SE îl face alegerea perfectă pentru profesioniști și audiofili. Pentru ca căștile să fie 100% precise, înregistrarea spectacolului live trebuie să producă exact același sunet pe timpan ca și spectacolul original. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să se țină cont de proprietățile acustice ale urechii. Rezonanța acustică a urechii și efectul de trompetă al urechii mapează semnalul audio (2700 Hz) care ajunge la urechea deschisă cu amplificare de înaltă frecvență la același sunet auzit pe timpan în timpul auzului normal.

Mai multe informații: LinkIBASSO IT00 - IEM AUDIOFIL CU DRIVER DINAMIC DIN GRAFEN

Odată cu lansarea modelului IT00, iBasso a creat una dintre cele mai bune căști universale din gama sa de preț. Driverul excelent cu diafragmă compozită din grafenă prezintă sunetul unei clase superioare de căști, iar acest lucru face ca modelul IT00 să fie excepțional de universal, rapid, dar foarte muzical, iar gama sa de bas este mai mult decât impresionantă. Basul perfect și precis și finisajul excelent reprezintă una dintre principalele atracții ale acestui nou accesoriu, dar mulți se vor bucura, de asemenea, de gama liniștită și reținută, dar detaliată a frecvențelor înalte. La fel ca și premiatul IT01, modelul IT00, mai accesibil, combină un transductor din grafenă de 10 mm, extrem de rigid, dar ușor, cu un "rezonator Helmholtz" dublu, pentru a crește presiunea sonoră la cele mai joase frecvențe, dar și pentru a stabiliza și calma scena sonoră, evitând undele staționare dăunătoare.

MEMBRANĂ COMPOZITĂ MULTISTRAT DE GRAFEN DE 5 ΜM

Grafenul: o formă de carbon elementar care constă în foi plate de carbon cu grosimea de un atom, atomii fiind dispuși într-o rețea în formă de fagure de miere. Această formă specială de carbon are o rezistență la rupere de 100 de ori mai mare decât cea a oțelului. Este deosebit de potrivită ca diafragmă pentru căști, deoarece nu este nevoie să fie amortizată artificial, așa cum se întâmplă cu alte materiale, deoarece autoamortizarea unei diafragme din grafen este remarcabilă. Materialul ultra-subțire al diafragmei care poate fi utilizat datorită grafenului are multe dintre avantajele unui material ideal pentru diafragmă. Chiar și la viteze extreme, undele sonore nedistorsionate ies de pe suprafață, ceea ce reprezintă un avantaj remarcabil pentru un dispozitiv audio.

Mai multe informații: LinkSOUNDMAGIC E80
 - CĂȘTI STEREO HI-FI DE ÎNALTĂ CALITATE

Difuzoarele de înaltă rezoluție din SoundMAGIC E80 oferă un sunet precis, cu bas bine definit și separare stereo, permițând E80 să ofere o reprezentare muzicală reală. Modelul de top din gama premiată What Hi-Fi. Căștile SoundMAGIC E80 utilizează bobine de cupru de înaltă puritate fabricate în Japonia. Impedanța de 64Ω datorată utilizării acestui material necesită o putere de amplificare mai mare, dar în același timp deschide lumea sunetului de calitate audiofilă. Designul carcasei din aluminiu în formă de butoi a căștilor ajută la izolarea acestora de zgomotele externe. Conectorul modelului E80 este, de asemenea, din metal, oferind protecție împotriva electrosmogului extern. Cablul Twisted Core este realizat din sârmă răsucită, cu miezul fabricat din mătase 400D Huang Das, asigurând o rezistență bună la tracțiune și o protecție eficientă a firului pentru a prelungi durata de viață a căștilor.

Mai multe informații: LinkSIVGA M200 - CĂȘTI CLASICE CU UN SINGUR DRIVER DINAMIC CU CABLU OFC ȘI TELECOMANDĂ PENTRU MICROFON

Primele căști in ear clasice de la Sivga, realizate din materiale de calitate. Sunet plăcut și natural, carcasă durabilă din aluminiu și cablu răsucit protejat de arc la mufa de 3,5 mm. Cablul din cupru fără oxigen este prevăzut cu o unitate de telecomandă cu microfon cu design personalizat, oferind compatibilitate atât cu dispozitivele Android, cât și cu cele iOS. Accesoriile includ husă de transport, pernuță pentru urechi, clemă pentru cablu și ghidaj pentru cablu în spatele urechii. Căștile sunt disponibile într-o culoare șampanie mată.

Mai multe informații: LinkHIFIMAN RE800S
 - CĂȘTI PREMIUM IN-EAR CU FIR

RE800 este o cască muzicală cu sunet foarte detaliat, subtil și acustic, cu un driver de 9,2 mm acoperit cu nano-particule, încorporat într-o carcasă din aluminiu, cu o gamă extinsă de bas. Împreună cu un amplificator portabil, acest sunet detaliat și dinamic este garantat pentru a turna suflet în aproape orice stil de muzică. Versiune cu mufă jack de 3,5 mm.

Mai multe informații: Link