Amplificator

Amplificator:

Echipament capabil să amplifice un semnal de intrare la o tensiune sau curent mai mare. Echipamentele numite amplificatoare pe scurt sunt de obicei amplificatoare integrate. Numele vine de la faptul că în aceste dispozitive procesoarele de sunet, preamplificatoarele și amplificatoarele de putere sunt integrate într-o singură carcasă. <--!-->

Amplificator clasa A:

Amplificator ale cărui elemente de amplificare sunt deschise constant. Acest lucru se realizează prin trecerea prin ele a unui curent egal sau mai mare decât puterea de ieșire chiar și în repaus.
Amplificatoarele de clasa A nu au distorsiuni de tranziție zero și au o distorsiune armonică mai mică la volum redus decât modelele de clasă B, deoarece elementele amplificatorului funcționează mai ușor datorită curentului de repaus mai mare. Datorită consumului ridicat de curent de repaus, nu există distorsiuni dependente de semnal datorită sursei de alimentare. Amplificatoarele de clasă A necesită semnificativ mai puține componente, permițând un design mai simplu. 

Amplificator clasa B:

Un amplificator în care, în

repaus, curge doar un curent mic în raport cu puterea semnalului de ieșire, care se realizează prin procesarea semi-undelor negative și pozitive ale semnalului în raport cu punctul zero prin semiconductori separați. "Clasificarea" depinde de faptul dacă elementul amplificator rulează în mod constant curent sau, în unele cazuri, se blochează. Amplificarea de clasă B necesită două elemente de amplificare care preiau controlul unul de la celălalt. Există mai multe tranziții posibile între configurațiile pure de clasă B și cele pure de clasă A, caz în care există o stare în care ambele elemente de amplificare conduc și controlul este preluat continuu. Aceasta se numește setare de clasă AB.

Amplificator digital:

Un amplificator care utilizează tehnologia de comutare digitală pentru a produce un semnal de ieșire de putere suficientă. Amplificatoarele digitale primesc semnalul direct de la sursele digitale de difuzare și le procesează fără conversie. Eficiența lor este de peste 90%, deci nu necesită răcire specială, iar cerințele lor materiale sunt scăzute.