Cablu analogic

Cabluri analogice:

Prima generație de cabluri audio este proiectată pentru semnale analogice. Un semnal analogic exprimă informații care sunt transportate de o formă de undă continuă analogă informației. Dacă informația este o undă sinusoidală de 1000 hertzi, semnalul analogic este o tensiune care variază între pozitiv și negativ de 1000 de ori pe secundă într-un model în formă de undă sinusoidală. Dacă folosim acest semnal electric pentru a mișca o pâlnie a difuzorului în același ritm, putem auzi sunetul difuzorului. >>>

Cabluri analogice:

Prima generație de cabluri audio este proiectată pentru semnale analogice. Un semnal analogic exprimă informații care sunt transportate de o formă de undă continuă analogă informației. Dacă informația este o undă sinusoidală de 1000 hertzi, semnalul analogic este o tensiune care variază între pozitiv și negativ de 1000 de ori pe secundă într-un model în formă de undă sinusoidală. Dacă folosim acest semnal electric pentru a mișca o pâlnie a difuzorului în același ritm, putem auzi sunetul difuzorului.

Cablu de interconectare:

Un cablu care conectează două dispozitive electronice de consum între ele. Cablurile de interconectare, spre deosebire de cablurile difuzoarelor, poartă un semnal cu curent scăzut și tensiune relativ scăzută, deci este important să le protejați de interferențe.

Conector stereo:

Un tip de conector pentru transmiterea unui semnal audio stereo analogic cu două canale. Cea mai obișnuită metodă de transmitere a sunetului diferitelor echipamente în acest moment, care este cel mai adesea transmisă printr-o pereche de cabluri cu conector RCA. Pe echipamentele portabile, așa-numitul conector "Jack" este, de asemenea, adesea folosit.

Transmisia simetrică a semnalului:

Un sistem de transmisie a sunetului în care două semnale sonore care se schimbă exact în contrafază unul cu celălalt sunt transmise simultan. Pentru transmisia sa se utilizează trei conductoare de sârmă (doi conductori și un punct zero) și așa-numitul conector "XLR". Acesta poate fi găsit în principal pe sisteme profesionale sau de înaltă calitate la domiciliu. Este mai rezistent din punct de vedere mecanic și protejat împotriva zgomotului și a perturbațiilor de mediu decât un cablu de semnal asimetric cu conector RCA.

Aspect:
Ordonează după :