Cablu

Cabluri audio:

Un tip de cablu ale cărui caracteristici au fost optimizate special pentru transmiterea unui semnal audio. Semnalele audio sunt transmise electronic în aceeași gamă de frecvențe ca sunetele din viața reală. Adică, gama de răspuns în frecvență a echipamentelor audio analogice coincide cu gama de sunete percepute de urechea umană. (20 - 20 000 Hz) sau o depășește doar ușor. Calitatea sunetului este, de asemenea, afectată de proprietățile materialelor izolatoare utilizate. Pentru cablurile destinate scopurilor audio, materialul de stocare a ecranării este întotdeauna fabricat din material pe bază de cupru. Cuprul LC-OFC* este utilizat în cablurile de gamă medie, iar argintul este adesea utilizat în tipuri mai scumpe. Majoritatea cablurilor au, de asemenea, un efect direcțional datorită tehnologiei de producție realizate prin tragere, astfel încât la modelele de calitate superioară este indicată o săgeată pentru a indica direcția corectă de conectare. Dacă nu există nicio săgeată, luați în considerare direcția inscripției care rulează pe cablu. (amplificator la difuzor - în cazul cablului difuzorului). >>>

Cabluri audio:

Un tip de cablu ale cărui caracteristici au fost optimizate special pentru transmiterea unui semnal audio. Semnalele audio sunt transmise electronic în aceeași gamă de frecvențe ca sunetele din viața reală. Adică, gama de răspuns în frecvență a echipamentelor audio analogice coincide cu gama de sunete percepute de urechea umană. (20 - 20 000 Hz) sau o depășește doar ușor. Calitatea sunetului este, de asemenea, afectată de proprietățile materialelor izolatoare utilizate. Pentru cablurile destinate scopurilor audio, materialul de stocare a ecranării este întotdeauna fabricat din material pe bază de cupru. Cuprul LC-OFC* este utilizat în cablurile de gamă medie, iar argintul este adesea utilizat în tipuri mai scumpe. Majoritatea cablurilor au, de asemenea, un efect direcțional datorită tehnologiei de producție realizate prin tragere, astfel încât la modelele de calitate superioară este indicată o săgeată pentru a indica direcția corectă de conectare. Dacă nu există nicio săgeată, luați în considerare direcția inscripției care rulează pe cablu. (amplificator la difuzor - în cazul cablului difuzorului).

* LC-OFC (Long Chrystal-Oxygen Free Copper) - Cupru cristalin lung, fără oxigen.

Tehnologia brevetată a lui Hitachi, anunțată în 1975, pentru cablurile de cupru fără oxigen fabricate în gaz nobil. În timpul producției, se utilizează un proces de tragere la rece, cu ajutorul căruia moleculele care formează structura cristalină din sârmă vor fi semnificativ mai lungi decât în conductorii convenționali.

Cablu de cupru fără oxigen:

Un cablu de cupru produs printr-un proces de fabricație bazat pe tehnologia brevetată Hitachi. Acest proces are ca rezultat o materie primă cu proprietăți mult mai favorabile pentru transmiterea semnalelor. Efectul purității și structurii cristaline asupra conductivității nu poate fi văzut și auzit, ci poate fi măsurat și cu instrumente adecvate. Un procent este folosit pentru a da puritatea metalului. Cuprul care este 99,999% pur se numește "cinci-nouă" pur, care este limita certificării OFC. Ei produc, de asemenea, versiuni de șase și șapte nouă purități.

Cablu de interconectare:

Un cablu care conectează două dispozitive electronice de consum între ele. Cablurile de interconectare, spre deosebire de cablurile difuzoarelor, poartă un semnal cu curent scăzut și tensiune relativ scăzută, deci este important să le protejați de interferențe.

Conector stereo:

Un tip de conector pentru transmiterea unui semnal audio stereo analogic cu două canale. Cea mai obișnuită metodă de transmitere a sunetului diferitelor echipamente în acest moment, care este cel mai adesea transmisă printr-o pereche de cabluri cu conector RCA. Pe echipamentele portabile, așa-numitul conector "Jack" este, de asemenea, adesea folosit.

Transmisia simetrică a semnalului:

Un sistem de transmisie a sunetului în care două semnale sonore care se schimbă exact în contrafază unul cu celălalt sunt transmise simultan. Pentru transmisia sa se utilizează trei conductoare de sârmă (doi conductori și un punct zero) și așa-numitul conector "XLR". Acesta poate fi găsit în principal pe sisteme profesionale sau de înaltă calitate la domiciliu. Este mai rezistent din punct de vedere mecanic și protejat împotriva zgomotului și a perturbațiilor de mediu decât un cablu de semnal asimetric cu conector RCA.